Opplev Mosjøen

Velkommen til byen midt i Norge og Helgelands eldste by, kulturbyen Mosjøen! I den historiske bydelen Sjøgata, finner du blant annet kafeér, kremmere og håndverkere, samt gallerier, konserter og kunstutstillinger.

Utsikt fra Helgelandstrappa

Helgelandstrappa

I Øyfjellet finner du den spektakulære Helgelandstrappa som teller 3.000 trinn og er en av verdens lengste steintrapper. Trinnene er 2 meter brede slik at 3 personer kan gå i bredden. Flere steder langs trappeløypa er det bygd «hvilesteder» som ligger naturlig til i terrenget. Du finner Helgelandstrappa ca 1km fra sentrum av Mosjøen, på andre siden av lakseelva Vefsna.

Klatring i berg

Mosjøen Via Ferrata

Trygt fastspent med sele og falldemper til jernwiren i fjellet, er dette en spennende og artig måte å ta seg opp fjellet på. Første delen av turen går via sherpastien opp Trongskaret. Innsteget til selve via ferrataen ligger på rundt 350 moh. Mellom de to lengdene er det matpause med en fantastisk utsikt over Mosjøen. Herfra har vi to lengder igjen til toppen, som ligger på ca 660 moh.

Zipline

Zipline Mosjøen

Nord Norges lengste og mest spektakulære zipline er en flott opplevelse som lar deg kjenne at blodet bruser i kroppen. Den 700 meter lange ziplinen går på tvers over lakseelva Vefsna og lander i hotellhagen til det historiske Fru Haugans Hotel i Sjøgata.

Personer med hodelykt i mørk grotte

Grottetur Øyfjellgrotta

Øyfjellgrotta er en 500 meter lang kalksteins-grotte som ligger rett ved Mosjøen. Grotting er for mange en ukjent aktivitet og sammen med oss kan du bli med å utforske en ny verden på en trygg og sikker måte. Øyfjellgrotta er passende utfordrende for det fleste og en spennende tur med noen trange partier, litt kryping, en underjordisk elv og mye å se i fjellet for et våkent øye.

Kajakkere ut i havna

Kajakk på Vefsna

På lakseelva Vefsna padler du i historiske omgivelser langs den bevarte og gamle trehusbebyggelsen i Sjøgata. På den andre siden rager Øyfjellet med sine 818 moh. Vi går i land og tar en benstrekk på Marsøra. Det var her industrihistorien startet med at engelskmennene kom for å ta ned tømmeret i de frodige skogene på indre Helgeland. Våre instruktører gir deg alt nødvendig utstyr og innføring i kajakkpadlig før turen starter.

Sjøgata med gamle havnebygg

Historisk vandring i Sjøgata

Bli med på en 45.min vandring fra hotellhagen til Fru Haugans og ned til Jacobsenbrygga. Her får du høre om opprinnelsen til den vernede trehusbebyggelsen i Sjøgata og historien om da Mosjøen fikk bystatus for første gang i 1875. Vandringen avsluttes med et besøk i museets byhistoriske utstilling.

Strand med palmer

Bystranda

Kan du tenke deg en dukkert i saltvann med frisk temperatur, er Bystranda på Baustein noe for deg. Bystranda er en over 200 meter lang badestrand med korallsand, lokalisert ved Mosjøen Havn. Badestranda er anlagt innenfor Pålgarden, som er et historisk kulturminne.

Bytorg med rødt tog

Bytoget

Det koselige Bytoget går fra Mosjøen Camping via byparken til Mosjøen sentrum. Holdeplasser ved Sjøsiden Senter og Sjøgata (torget). Retur til Mosjøen Camping. På- og avstigning på alle holdeplasser. Bytoget kjører i høysesongen rundt 25. juni til 5. august.

Gammelt lovebygg med stor stol utenfor

Vefsn Museum

Vefsn museum holder til i Jacobsenbrygga i Sjøgata, ei stor to-etasjes gulmalt brygge ved bredden av Vefsna. Her er det faste utstillinger om Mosjøens historie samt stadig skiftende tema-utstillinger, foredrag og andre arrangementer.

Sjøfly på vannet

Sjøfly til Fru Haugans Hotell

Har du noen gang fløyet sjøfly? Om du har, vet du at det frister til gjentakelse. Har du ikke, så har du muligheten nå! Fru Haugans Hotel har inngått samarbeid med Saltenfly Bodø, og det gir deg en unik mulighet til å se fantastiske helgeland i fugleperspektiv.

Skilt med landemerker og avstand

Turer

Mosjøen har mange flotte turmål, uansett om du vil trimme, gå på topptur, eller bare ta en avslappende spasertur. Det er også mulighet for å leie seg turutstyr fra kommunen.

Familie bowler

Mosjøen Bowling

På Mosjøen Camping er det egen bowlinghall med 6 baner. Kiosksalg og muligheter for å leie hallen til arrangementer. I Samme bygg finner du restaurantene Diner’n og Pizzabakeren.

Flåte på vannet

Baågneset friluftsområde

Baågneset ved E6 er Vefsns mest populære badeplass og er flittig brukt. Langgrunt og barnevennlig, og har forskjellige aktiviteter som beachvolleyball, fotball-løkke og trimsti. Her er også rasteplasser, og grillsteder. Tilrettelagt for rullestolbrukere med asfaltert sti ned til badestranden.

Fisker

Fiske i Vefsna

Vefsna, en av norges beste lakseelver, er hovedvassdraget gjennom innlands-kommunene Hattfjelldal, Grane og Vefsn. Elva har sitt utspring i Børgefjell og i grensefjellene mot Sverige, og strekker seg over 160 km mot nordvest før den munner ut i Vefsnfjorden i Mosjøen.

Fisker i båt på vannet

Fiske i Fusta

Fusta har sitt utspring i Fustvatnet og munner ut i Vefsnfjorden mellom Skaland og Veset i Vefsn. Hovedelva er 8,50 km lang, mens hele vassdraget er på 56,04 km

Barn på trehjulssykkel

Trollvar Naturpark

Trollvar tilbyr mange aktiviteter for store og små som: sett halen på eselet, heksens gryte, ladder golf, paintball, øksekasting, laserskyting, promillebrillefotball, badestamp, badstue grill hus mm. Parken er kun åpen etter avtale.

Strand ved skog

Gautviken Naturiststrand

Kjører du Fjordveien forbi Urdsdalsbukta kommer du til Gautviken Naturiststrand. Naturisme er en livsstil i harmoni med naturen og karakteriseres av praktiseringen av sosial nakenhet og med intensjonen for å stimulere til økt selvrespekt, respekt for medmennesker og naturen.

Bua merch

Utleie av turutstyr m.m

Her finner du alt fra kano, kajakk og SUP-board til telt, soveposer, stormkjøkken, liggeunderlag og tursko – you name it! En oversikt over utstyret finner du på BUA VEFSN som du finner rett ved siden av Kippermoen idrettssenter.